Regulerende wijzigingen die van invloed zijn op de wereldwijde diensten in de EER-landen

OVERZICHT
19.07.2019

Regulerende wijzigingen die van invloed zijn op de wereldwijde diensten in de EER-landen

Om zich aan te passen aan wijzigingen in de regelgeving, zal AirPlus International SA / NV, als een uitgever van Visa en Mastercard, vanaf begin september 2019 geen noodkaarten meer aanbieden om te voldoen aan de geldende wetgeving van Mastercard & Visa die de nooddiensten levert. Card Replacement Service (ECR Service) voor emittenten die zijn gevestigd in de landen van de Europese Economische Ruimte (EER).


De huidige ECR-service voor magneetstrips voldoet niet volledig aan de vereisten voor sterke klantauthenticatie (SCA) die zijn vastgelegd in de technische regelgevingsnormen (RTS) voor SCA en voor gemeenschappelijke en veilige open normen voor communicatie in het kader van de tweede richtlijn betalingsdiensten (PSD2); omdat Mastercard & Visa geen EMV-chipkaartoplossing bieden.


De ECR-service is een van de diensten die momenteel beschikbaar is via de Mastercard & Visa Global Services. De resterende diensten, inclusief de noodvoorschotdienst (ECA-service) en de verloren en gestolen meldservice (LSR-service), blijven beschikbaar voor alle emittenten in de EER-landen. Er zal geen verandering komen in het proces voor kaarthouders die toegang hebben tot deze diensten via het Mastercard & Visa Assistance Center en de meer dan 80 gevestigde wereldwijde gratis nummers.